Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Βιογραφικό Βασίλη Τζιτζή

Ο Βασίλης Τζιτζής γεννήθηκε στα Κοκκινόγεια Δράμας το 1935 . 
Αποφοίτησε από την Εμπορική Σχολή Δράμας . Συνέχισε ανώτερες σπουδές Πολιτικής Οικονομίας στη Βιέννη με ειδίκευση στη Στατιστική και τις Κοστολογήσεις . 
Με το πέρας των σπουδών του κατετάγη στον ελληνικό Στρατό υπηρετώντας την θητεία του ως έφεδρος αξιωματικός Πεζικού ενώ υπηρέτησε και στο ΓΕΣ ως διερμηνέας-μεταφραστής γερμανικών.
Εργάστηκε επί σειρά ετών ως κοστολόγος στις επιχειρήσεις Μποδοσάκη και στην χαλυβουργική ''Αφών Αγγελόπουλου'' ως ειδικός σύμβουλος, μεταφραστής και διερμηνέας του Δημήτρη Αγγελόπουλου που δολοφονήθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση ''17 Νοεμβρη'' στο Κολωνάκι.
Το 1970 έφυγε στις Η.Π.Α (Σικάγο) όπου και σύστησε λογιστικό-φοροτεχνικό γραφείο.
Είχε έντονη παρουσία στον ελληνισμό του Σικάγο όπου και διετέλεσε :
                     1) Πρόεδρος του Μακεδονικού Συλλόγου Σικάγου .
                    2) Ύπατος Γραμματέας Παμμακεδονικής Ένωσης Σικάγου .
                    3) Λογιστής της Αδελφότητας Κρητών Σικάγου .
                    4) Ταμίας Τ.Ο Νέας Δημοκρατίας Σικάγου.
                    5) Πρόεδρος όλων των Γενικών Συνελεύσεων Νέας Δημοκρατίας Σικάγου. 
Συνεργάστηκε επι σειρά ετών με την εφημερίδα Νέας Υόρκης του κ.Κώστα Αθανασιάδη     "Η ΚΑΜΠΑΝΑ" αρθρογραφόντας και σχολιάζοντας την επικαιρότητα .
Με την λογοτεχνία ασχολείται ερασιτεχνικά . Έχει γράψει πάνω απο εφτακόσια πενήντα (750) συγγράμματα και λογοτεχνικές ιστορίες,  
Από το 2008 μένει μόνιμα στην Θάσο αλλά δεν ξεχνά και την Αμερική όπου και επισκέπτεται τους πολυπληθείς φίλους του και τα παιδιά του,που ανέλαβαν και το λογιστικό γραφείο του πατέρα τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου